مزایای سازه فضاکار

در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایای سازه فضاکار بپردازیم. امروزه سازه فضایی در بیشتر ساختمان ها و ادارت ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. ولی به راستی چرا تمایل به سازه فضاکار روز به روز در حال افزایش است؟

با ما همراه باشید تا به بررسی مزایای سازه فضاکار بپردازیم.

مزایای-سازه-فضاکار

نگاهی به مزایای سازه فضایی

  1. زیبایی
  2. عبور راحت تاسیسات مختلف از داخل سازه فضاکار
  3. سبک بودن
  4. عدم نیاز به  جوشکاری
  5. سرعت
  6. امکان باز و بسته کردن مجدد سازه
  7. تولید با کیفیت قطعات مختلف در کارخانه
  8. هزینه پایین
  9. ضریب ایمنی بالای سازه فضاکار

در ادامه به جزئیات بیشتر مزایای سازه فضاکار می پردازیم.

بررسی هر یک از مزایای سازه فضاکار

زیبایی : زیبایی سازه فضاکار از جمله مزایای سازه فضاکار است که بیشتر مهندسان را ترغیب به استفاده از سازه فضایی می کند.

امکان باز و بسته کردن سازه فضایی از جمله مزایای این سازه است. چون از عملیات جوشکاری در سازه استفاده نمی شود، لذا تمام کارها به صورت پیچ و مهره می باشد. لذا سازه فضایی این قابلیت را دارد که به طور کامل باز شود و با تغییرات مورد نظر مجددا نصب شود. المان های مختلفی و همچنین پیچ های مختلف تاثیر زیادی بر قیمت سازه فضایی هم دارند.

یکی دیگر از مزایای سازه فضاکار تولید با کیفیت قطعات مختلف در کارخانه می باشد. چرا که قطعات سازه فضایی نیاز به کیفیت و دقت بسیار بالایی دارند و همین امرباعث شده کنترل کیفیت زیاد انجام شود. لذا کیفیت سازه های فضایی هم به لطف کیفیت قطعات آن بسیار بالا خواهد بود.

عدم نیاز به جوشکاری  هم از از جمله مزایایی است که باید به آن اشاره کرد. همانطور که گفته شد سازه فضاکار بیشتر به صورت پیچ و مهره است و عملیات جوشکاری روی آنها انجام نمی شود.

روش های بافت و جابه جایی سازه فضاکار

امروزه با پیشرفت روش های بافت و جابه جایی سازه فضاکار را می توان قطعات سنگین و حجیم را به طور مطمئن جابه جا کرد.

این امکان اجازه میدهد تا سازه ها و تأسيسات بزرگ در کارخانه ها و یا در کارگاه ها در تراز زمین ساخته شوند و سپس در سطح و یا در ارتفاع جابه جا شده و در موقعيت لازم استقرار یابند. این یکی از مزایای اساسی کاربرد سازه فضاکار می باشد.

به این ترتیب در حالتی که ساخت بافت در تراز پايين انجام شود، شرايط ارضای ملزومات اقتصاد طرح و ایمنی ساخت به نحو مطلوب فراهم گردیده، با امکان اعمال سیستم کنترل کیفیت آسان تر، دسترسی به کیفیت برتر نیز میسر می شود.

در مورد سازه فضاکار فرا ساحلی، مجموعه های تا چندین ده هزار تن در ساحل ساخته شده، توسط شناور به موقعیت نصب انتقال می یابند.

قطعه بندی برای ساخت و جا به جایی

قطعه بندی برای ساخت و جابه جایی باید با توجه به امکانات در دسترس و پایداری و مقاومت هر قطعه در مراحل جابه جایی صورت گیرد. بر این اساسی، شیوه های متداول بافت و جابه جایی به کار گرفته می شوند. بیایید قبل از ادامه بحث مزایای سازه فضایی به شیوه های مختلف برای بافت و نصب سازه های فضاکار شبکه ای فولادی به کار گرفته می شوند بپردازیم:

بررسی شیوه ها

  • – بافت کل سازه با ترتیب مناسبی روی داربست (به طور معمول متحرک)،
  • – تثبيت بخشی از سازه در موقعیت خود و بافت بقیه به صورت طرهای و با استفاده از پایه های موقت به ترتیبی که بخشهای بافته شده به یکدیگر و به تکیه گاه های خود برسند
  • – تقسيم سازه با توجه به توان تجهیزات در دسترس به نوارها و یا بلوک های خود ایستا. بافت هر نوار یا بلوک به طور جداگانه در تراز زمين و رساندن آن به جایگاه نهایی خود و اتصال به مجموعه قبلی
  • – بافتن کل شبکه در سطح زمین و رساندن آن به موقعیت نهایی با استفاده از مجموعه ای از جراثقال ها، در این روش جابهجایی افقی شبکه نیز تا اندازهای قابل انجام است.
  • – بافتن کل شبکه در موقعیت نهایی افقی خود با رواداری قابل پذیرش در تراز زمین و جا به جایی آن با استفاده از سیستمی از جک های مستقر بر برج های بالابر و کابل های آویخته از آنها در ارتفاع تا رسیدن به تراز مطلوب. در این روش همچنین می توان بسته به مورد از ستون ها یا قابهای سیستم سازه تکیه گاهی نیز برای استقرار جک ها استفاده کرد یا جک ها را بر روی پایه های موقت مستقر کرد.

انتخاب هر یک از شیوه ها

انتخاب هر یک از شیوه های یادشده و یا ترکیب مناسبی از آنها یا روش های متنوع ابتکاری و ابداعی دیگر با توجه به موقعيت پروژه، تجهیزات و ماشین آلات در دسترس، فضای موجود برای عملکرد ماشین آلات،

شکل و مقاومت سازه یا زیر مجموعه های آن،

تغييرشکل سازه یا قطعات آن در ارتباط با نقاط آویز انتخابی، مسایل مربوط به جابه جایی افقی بر بسترهای مربوط يا نقاط اتکایی موقت ، بخش عمده ای از مطالعات طراحی را برای هرگزينه طراح تشکیل می دهد . نقاط قوت و ضعف هر گزینه از دیدگاه فنی و اقتصادی باید در انتخاب گزینه برتر مورد توجه قرار گیرد.

مزایای سازه فضاکار در زمینه سبک بودن و سرعت عمل

یکی از مزایای سازه فضاکار که در بالا هم اشاره شد سبک بودن سازه و سرعت است. بر خلاف ظاهر سازه ها، این سازه ها سبک می باشد.

استفاده از نرم افزارهای مختلف برای طراحی طرح ها و … نیز به سرعت عمل کار کمک شایانی می کند.

سازه فضایی  مزایای زیادی دارد که تنها بخشی از آن را بررسی کردیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *